Regulile jocului de ruletă – tipuri de pariuri
Jocul de ruletă este cel mai popular joc din orice cazino, fie el online sau offline. Regulile jocului de ruleta – elemente esenţiale, tipuri de pariuri disponibile la ruleta, toate acestea le vei afla parcurgand randurile urmatoare.

Acest articol îşi propune să îţi prezinte elementele esenţiale ale jocului de ruletă şi tipuri de pariuri, totul pentru ca tu să îţi rafinezi skill-urile necesare. Si, bineinteles, sa iti sporest sansele de castig la ruleta. Fie ca joci la un cazino offline, fie la unul dintre multele cazinouri online licentiate in Romania.

Joaca Ruleta in Cazinoul Online Maxbet cu Bonus 900 RON!

Click AICI pentru Bonus 900 RON!

Regulile jocului de ruleta - joaca profesionist la ruleta

Regulile jocului de ruletă – Echipamentul jocului de ruletă

Elementele esenţiale ce compun jocul de ruletă sunt roata, bila, şi masa. Roata de ruletă are un disc ce se învârte, flancat pe margini de diviziuni ce sunt numerotate de la 1 la 36, şi o diviziune ce conţine cifra 0. În jocul de ruletă american se regăseşte o diviziune suplimentară, cu cifra 00. Pentru a se juca, o bilă este plasată în exteriorul discului, unde se învârte, pentru ca la un moment dat să se oprească pe una dintre diviziunile respective.

Înainte de a se ajunge la acest punct al jocului, participanţii plasează pariurile prin aşezarea jetoanelor pe masa de joc. De regulă, cuvintele de pe masa de joc sunt scrise în limba engleză, însă în jocul de ruletă francez termenii sunt de regulă în limba franceză.

Regulile jocului de ruleta – Tipuri de pariuri – Ia Bonus 1000 Ron la Cazino AICI!

Regulile jocului de ruleta - tipuri de pariuri

    Tipuri de pariuri la Ruleta, payout si probabilitati

Masa de joc este împărţită în două secţiuni – cea interioară şi cea exterioară. Fiecare secţiune are tipurile sale de pariuri specifice.

Secţiunea interioară este caracterizată de faptul că jucătorul poate alege un singur număr sau mai multe pe care să parieze că va cădea bila.

Astfel, sunt posibile următoarele pariuri:

  • Straight up – se pariază pe un singur număr, cota de câştig este 35:1.
  • Split – se pariază pe două numere diferite, cota de câştig este 17:1.
  • Street – se pariază pe linia ce separă secţiunea interioară de cea exterioară jetonul fiind aşezat pe primul număr din rând, cota de câştig este 11:1.
  • Corner – se pariază pe cele patru colţuri ale fiecărui număr pe care se doreşte să se parieze , cota de câştig este 8:1.
  • Double Street – se pariază pe şase numere, jetonul fiind plasat pe linia dintre interiorul şi exteriorul secţiunilor, iar un alt jeton este aşezat pe rândul ce se află deasupra sau sub linie , cota de câştig este 5:1.


Secţiunea exterioară – tipuri de pariuri:

  • Roşu sau Negru, Par sau Impar, High sau Low – jetonul este plasat exact pe fanta aferentă, cota de câştig fiind de 1:1. Iti dublezi astfel miza plasata pe acest tip de pariu.
  • Dozens – se pariază pe 12 numere consecutive, perechile fiind 1-12, 13-24, 25-36. Dacă însă bila ajunge pe cifra 0, jucătorul pierde. Cota de câştig este de 2:1.
  • Column – se pariază pe 12 numere, însă acestea nu sunt consecutive. Cota de câştig este de 2:1.

Pariuri pe circuit – În plus faţă de secţiunile din interior şi din exterior, se pot plasa pariuri şi pe circuitul de pariere al mesei. Această secţiune a mesei de ruletă reprezintă ordinea exactă în care apar numerele pe roata ruletei. Plaseaza jetoanele pe cele două numere adiacente (cunoscute sub numele de ‘vecini‘) de pe fiecare parte a acestuia.

De asemenea, mai exista pariuri pe „orfani„, sau tip „tiers du cylindre” (acopera aproximativ o treime din roata ruletei)sau Zero bets.

Joaca Ruleta la cazinoul online Netbet cu un Click Aici

Bonus 800 RON de Bun Venit cu un Simplu Click!

 

Regulile jocului de ruleta - vecini, orfani, pariuri pe circuit

Regulile jocului de ruleta – Reguli ale ruletei franceze – Fa Bani la Ruleta AICI!

Înafara regulilor generale, aplicabile fiecărui tip de ruletă, există o serie de particularităţi ce se aplică doar anumitor rulete. Astfel, în cazul ruletei franceze, se disting două reguli.

  • En Prison

Această regulă se poate aplica numai pariurilor de tipul 1:1. În esenţă, atunci când bila ajunge pe cifra 0, jucătorul are de ales – fie pierde jumătate din pariul iniţial, fie îl lasă pe tot la „închisoare” pentru încă o tură, pentru totul sau nimic. Dacă din nou iese cifra 0, atunci întregul pariu este pierdut. Dacă însă iese câştigător numărul pe care a fost făcut pariul, banii îi sunt returnaţi câştigătorului.

  • La Partage

Aceasta este în esenţă o regulă asemănătoare cu cea de mai sus, singura diferenţă fiind faptul că atunci când bila cade pe zero, jucătorului nu îi mai este dată posibilitatea de a alege, ci pur şi simplu pierde jumătate din pariu.

Regula La Partage se aplica cel mai bine in acest Cazino Live, care acorda Bonus 500 RON la deschidere de cont!.

Mize minime şi maxime

Un alt element ce caracterizează jocul de ruletă francez este existenţa unor limite în ceea ce priveşte mizele. Astfel, de regulă, pentru fiecare învârtire a roţii, suma totală a pariurilor făcute pe secţiunea interioară trebuie să depăşească minimul mizei. Miza maximă indică maximul permis pentru un singur număr. Pentru celelalte tipuri de pariuri, aceasta creşte proporţional. Maximul permis pentru o pereche de numere este de două ori maximul pariului pe o singură cifră, ş.a.m.d.

Regulile jocului de ruleta - elemente esenţiale, tipuri de pariuri

         Ruleta franceză – Click pe Imagine si Joaca acum acest tip de ruleta in Cazinoul eFortuna

Regulile jocului de ruleta – Jocul de ruletă american

Ceea ce se distinge este faptul că ruleta americană are o diviziune suplimentară, cu 00. Când bila cade pe aceasta diviziune, toate pariurile sunt pierdute.

Regulile jocului de ruleta - elemente esenţiale, tipuri de pariuri

              Joaca Ruleta americană in Cazino Unibet cu Bonus 500 RON

Regulile jocului de ruleta – Marja Casei – Vezi aici ce Cazino are cea mai mica marja!

Marja casei la jocul de ruleta este de aproximativ 2.7%, reprezentand diferenta dintre probabilitatea reala si cota de plata a unui pariu plasat de un jucator.

Acum că regulile de bază îţi sunt clare, tot ce trebuie să faci este să te apuci să exersezi şi să îţi rafinezi metodele de a paria. Jocul de ruletă poartă avantajul unic de a permite atât unui novice, cât şi unui jucător mai experimentat să se bucure de satisfacţiile de ordin financiar şi recreativ pe care le poate oferi.

Multa bafta la castiguri!