Despre regulile jocului de Blackjack – partea a II-a

In partea I a articolului despre reguli esentiale ale jocului de Blackjack,  am tratat informatii precum istoricul, prezentarea generala, echipamentul necesar, parierea si castigul ce se poate obtine de pe urma acestui joc. In partea a II-a a acestui articol vom intra si mai mult in detaliile ce ii confera jocului de Blackjack farmec (altfel spus, reguli secundare ale jocului de Blackjack), astfel incat, la sfarsitul sau ne asteptam sa fi asimilat suficient de multe informatii pentru a incepe sa joci Blackjack sau sa iti rafinezi strategiile.

Joaca Blackjack la Maxbet si castiga!

 

reguli secundare ale jocului de Blackjack

La Maxbet poti juca oricand Blackjack

 

Reguli secundare ale jocului de Blackjack – aprofundare

 

Obiectivul jocului

Desi multi jucatori pot juca intr-o singura runda de blackjack, acesta este in esenta un joc facut pentru doua persoane. In Blackjack, jucatorii nu joaca unul impotriva celuilalt si nici nu coopereaza. Singura competitie este dealerul.

Scopul jocului este sa acumulezi un punctaj total mai mare decat al dealerului, insa fara a depasi 21. Iti realizezi scorul prin adunarea valorilor cartilor individuale.

Cartile de la 2 la 10 au valorile inscriptionate pe ele, J, Q si K valoreaza fiecare cate 10 puncte iar Asul valoreaza fie 1, fie 11 puncte, in functie de alegerea jucatorului.

Joaca Blackjack la Netbet si castiga chiar azi!

reguli secundare ale jocului de Blackjack

La Netbet poti juca Blackjack oricand doresti din intimitatea casei tale

 

Deal-ul si Blackjack-ul

La inceputul unui joc de blackjack, jucatorii si dealerul primesc fiecare cate doua carti. Cartile jucatorilor sunt in mod normal asezate cu fata in sus, in timp ce dealerul are una cu fata in jos (numita cartea-gaura) si una cu fata in sus.

Cea mai buna mana de blackjack posibila este o deschidere cu un as si o carte de zece puncte. Aceasta se mai numeste si blackjack, sunt un 21 natural, iar jucatorul ce o detine castiga automat daca nu are si dealerul un blackjack. Daca atat jucatorul cat si dealerul au cate un blackjack, rezultatul este un push pentru jucator. Restul jucatorilor care nu au blackjack vor pierde.

reguli secundare ale jocului de Blackjack

Blackjack-ul

 

Reguli secundare ale jocului de Blackjack- informatii esentiale


Randul jucatorului

Dupa ce cartile au fost impartite, jocul continua cu fiecare jucator actionand – in ordinea acelor de ceasornic incepand de la stanga dealerului.

Mai intai, jucatorul trebuie sa declare daca doreste sa profite de regulile secundare. Poti sa le folosesti o singura data, atunci cand este randul tau sa joci dupa impartirea cartilor.

Atunci jucatorul poate sa isi pastreze mana asa cum este (sa stea) sau sa ia mai multe carti din pachet (hit), pe rand, pana cand fie jucatorul considera ca mana este suficient de puternica pentru a o confrunta cu cea a dealerului si pastreaza mana, fie pana cand depaseste 21, caz in care acesta pierde.

In cele mai multe locuri, jucatorii pot sa ia cat de multe carti doresc, atata timp cat nu pierd, insa anumite cazinouri au restrictii in aceasta privinta.

Randul dealerului

Cand toti jucatorii au terminat de jucat, in sensul ca fie au decis sa stea, fie au pierdut, dealerul iti intoarce cartea ascunsa.

Daca dealerul are blackjack cu cele doua carti ale sale, nu va mai lua carti. Toti jucatorii pierd, cu exceptia celor care au blackjack, caz in care e un „push” – pariul este returnat jucatorului.

Daca dealerul nu are un blackjack, atunci ia mai multe carti sau ramane, in functie de valoarea mainii. In mod opus jucatorului, actiunea dealerului este dictata in mod complet de reguli. Dealerul trebuie sa ia mai multe carti daca valoarea mainii este mai mica de 17, si sa ramana daca nu este mai mica.

Daca dealerul trebuie sa nimereasca sau nu un 17 soft (o mana de 17 ce contine un as ce se socoteste ca fiind un 11) difera de la cazino la cazino. Pot sa existe mese de blackjack cu reguli diferite chiar si in cadrul aceluiasi cazino.

Reguli secundare ale jocului de Blackjack – afla mai multe detalii

 

Showdown

Daca dealerul pierde, toti jucatorii ramasi castiga. Altfel, jucatorii cu punctaje totale mai mari decat dealerul castiga, in timp ce jucatorii cu punctaje totale mai mici pierd. Cei cu punctaje totale ca ale dealerului se afla in situatia unui push – pariul le este returnat.

reguli secundare ale jocului de Blackjack

Valorile cartilor de joc in Blackjack

 

Jucatorii cu un blackjack castiga un pariu plus un bonus care este de regula egal cu jumatate din suma pariului lor initial. O mana de blackjack bate orice alta mana, inclusiv pe acelea cu o valoare totala de 21 dar cu mai multe carti.

Reguli secundare ale jocului de Blackjack – cele mai importante

 

Mai sus au fost descrise regulile de baza ale blackjack-ului. In plus, exista numeroase reguli secundare ce faciliteaza dezvoltarea unor strategii de pariere mai fine. Aceste reguli secundare pot fi folosite imediat dupa aranjarea cartilor, inainte sa mai tragi alte carti.

Asigurarea (insurance)

Cand cartea dealerului aflata cu fata in sus este un as, fiecare jucator are ocazia sa parieze pe faptul ca dealerul are sau nu un blackjack. Acest lucru se face inaintea oricaror alte actiuni.

Pariul de asigurare este egal cu pariul original si este folosit pentru a anula posibila pierdere a pariului. Un pariu de asigurare castigator va fi platit 2:1, si din moment ce iti pierzi pariul initial, vei avea break even pe mana. Ghidurile de strategie de regula sfatuiesc impotriva acestui tip de pariu.

reguli secundare ale jocului de Blackjack

Regula asigurarii

Predarea (surrender)

Daca ai o mana proasta comparat cu mana dealerului, poti sa renunti la aceasta si sa iti ceri jumatate din pariu. Cazinoul isi pastreaza cealalta jumatate incontestabil. Ca o predare sa fie profitabila, trebuie sa ai o potrivire a mainii foarte proasta, precum 16 vs. dealerul care arata un 10.

La unele cazinouri nu se accepta predari daca dealerul are blackjack, si prin urmare pierzi intregul pariu, cu exceptia cazului in care ai si tu blackjack. Aceasta variatiune a regulii de predare se numeste predare tarzie.

reguli secundare ale jocului de Blackjack

Regula predarii

Splitting

Cand primesti doua carti de inceput cu aceeasi valoare inscriptionata pe ele, ai optiunea de a imparti mana in doua. Plasezi un alt pariu de aceeasi dimensiune ca pariul original si joci mai departe cu doua maini.

Cand te hotarasti sa imparti o mana, dealerul imparte imediat o a doua carte fiecarei maini. Daca acum ai din nou o alta pereche, unele cazinouri iti permit sa imparti mana din nou, in timp ce altele nu.

Dupa ce ai terminat impartitul, fiecare dintre mainile tale va fi tratata separat, ceea ce inseamna ca tu vei lua carti pentru prima mana pana ramai sau pierzi, si abia apoi continui cu urmatoarea mana.

Daca imparti asi, ti se imparte o a doua carte pentru fiecare mana, dar nu iti este permis sa mai iei alte carti (decat daca ti se imparte un as din nou si imparti). Toate mainile care rezulta din impartirea asilor raman maini de doua carti.

Daca a doua carte impartita la o mana de asi impartiti este de 10 puncte nu primesti bonusul de blackjack pentru acea mana. Cu toate acestea, castiga impotriva unui 21 obisnuit realizat din mai mult de doua carti. Daca dealerul are de asemenea un blackjack, rezultatul pentru aceasta mana este un push, ca de obicei. In multe locuri aceeasi regula (conform careia nu primesti bonus de blackjack) este jucata daca un as este impartit ca a doua carte la o carte de 10 puncte dupa impartire.

reguli secundare ale jocului de Blackjack

Regula Splitting

 

Doubling down

Daca esti convins ca mana ta o va invinge pe cea a dealerului, iti poti dubla pariul initial. Cateodata iti este permis sa dublezi pentru orice suma, pana in cea de la pariul initial. In cele mai multe cazinouri poti dubla pe orice mana, dar unele cer o mana de deschidere in valoare de 11,10 sau 9. Atunci cand alegi sa dublezi, de la dealer mai primesti numai o carte.

Articolul de astazi a atins cele mai importante elemente ale jocului Blackjack, intrandu-se in detalii despre ordinea jocului si metode de pariere ce duc la conturarea unor strategii de joc. Aceste informatii impreuna cu jucarea constanta pentru a deprinde regulile mentionate aici te va ajuta cu siguranta sa iti imbunatatesti vizibil jocul de Blackjack si sa iti maresti si castigurile totodata.

Leave a Comment