Eder – Povestea din spatele campionului european

Eder - Povestea din spatele campionului europeanEder – Povestea din spatele campionului european

Eder, fotbalistul care a adus titlul european Portugaliei in aceasta vara datorita golului marcat in minutul 109 al finalei turneului final din Franta, ne va ramane probabil intiparit in memorie doar datorita faptului ca a inscris golul finalei sau ca a trecut pe la Braga sau Swansea. Insa, omul care a facut fericita o intreaga natiune portugheza are o poveste de viata incredibila, poveste pe care v-o spunem si noi in acest articol. Eder – Povestea din spatele campionului european.

Vezi AICI GRATUIT ce joaca tipsterii SuperPont Premium astazi !

Eder sau Ederzito Antonio Macedo Lopes pe numele sau complet, avea sa se nasca pe 22 Decembrie 1987 intr-o familie saraca din Guineea Bisau, colonie portugheza de altfel la vremea aceea. Viata grea din saracacioasa colonie Guineea Bissau a facut ca mama eroului finalei turneului final sa se mute in Portugalia in momentul cand Eder avea doar doi ani, acolo unde deja o astepta sotul sau, acesta plecand din colonia portugheza atunci cand fiul sau avea doar un an.

“La doi ani m-am mutat in Portugalia doar cu mama pentru ca tatal meu era deja acolo, asa ca nu-mi amintesc prea multe despre Guineea”, a raspuns Eder in momentul cand a fost intrebat daca-si mai aminteste ceva din locurile natale.

Eder - Povestea din spatele campionului european

Eder – Povestea din spatele campionului european

“Familia mea nu a prea fost familie”, a fost raspunsul soc al lui Eder in momentul cand a fost intrebat de relatia cu familia sa. De ce ?! Pentru ca odata ajunsi in Portugalia, greutatile din Guineea aveau sa-i urmareasca pe membrii familiei atacantului lui Lille si aici. Asa ca, parintii au fost nevoiti sa-l trimita la varsta de numai 8 ani pe Eder la un camin de copii din Coimbra – Sunflower Care Home.

Problemele aveau sa-l urmareasca pe Eder si aici, insa nu din cauza saraciei ci din cauza dragostei lui pentru fotbal.

Deschide aici un cont la Betano si ai unul din cele mai mari BONUSURI din Romania – BONUS 100% LA DEPUNERE PANA LA 200 RON

“Intotdeauana jucam fotbal pe strada cu ceilalti copii de la camin. Oriunde, oricand pe unde vedeam o minge eram si eu. Fugeam adeseori din camera pentru a juca macar 10 minute fotbal cu copii. 10 minute imi erau de ajuns, dar cateodata acele 10 minute se transformau poate in 10 zile de pedeapsa”, mai spune Eder in acelasi interviu acordat unei televiziuni portugheze.

 

Eder - Povestea din spatele campionului european

Soarta avea sa mai fie inca o data crunta cu eroul Portugaliei. Pe cand avea 12 ani, Eder afla ca tatal sau si-a parasit mama pentru alta femeie din Anglia. Si asta nu este tot, pentru ca tatal sau a fost imediat acuzat de crima in Anglia. Motivul ?! Crima asupra femeii pentru care a parasit-o pe mama portughezului. Imediat ce a ajuns fotbalist si a avut bani destui, fiecare vacanta a insemnat o calatorie in Anglia, pentru a-si vedea parintele. Aflat de 16 ani in inchisoare, acesta va fi eliberat in curand, a mai povestit Eder.

Acum te poti inscrie gratuit in grupul Premium al celei mai bune comunitati de pariori din tara, Comunitatea Superpont.

Spuneam ca imediat ce a ajuns fotbalist, Eder a vrut sa faca lucruri marete. Fotbalist avea sa ajunga pe la 14 ani, atunci cand a dat probe de joc la ADC Ademia, o scoala de fotbal din Coimbra. Talentul i-a fost imediat recunoscut si la 18 ani Eder avea sa semneze primul sau contract cu Tourizense, un club micut din Portugalia.

Salariul – 400 de Euro pe luna. Nu erau bani multi, insa erau primii sai bani castigati prin munca. Castigati din fotbal. Acum avea bani sa-si ajute si mama dar sa-si viziteze si tatal inchis pentru crima in Anglia.

Eder - Povestea din spatele campionului european

Eder – Povestea din spatele campionului european

Un singur an a stat la Tourizense, deoarece Academica de Coimbra avea sa-l transfere liber de contract in 2008. 4 ani avea sa stea la Coimbra pana in momentul cand Braga l-a luat deasemenea liber de contract.

In Iulie 2015, Swansea l-a luat de la Braga cu 6.7 milioane de Euro si de atunci si pana in aceasta vara, atacantul portughez a facut naveta intre Tara Galilor si Franta datorita imprumutului sau la Lille. In cele din urma, francezii s-au convins de valoarea lusitanului si l-au transferat definitiv dupa Europeanul din aceasta vara contra sumei de 4.5 milioane de Euro.

Sursa foto: www.swanseacity.net, www.pinterest.com, rmcsport.bfmtv.com & sports.ndtv.com

Deschide ACUM un cont la Winmasters si incepe sa pariezi si sa faci bani intr-una dintre cele mai bune case de pariuri online licentiate in Romania!

Tagged with:

Leave a Comment