Rungrado May Day – Povestea celui mai mare stadion din lume

Rungrado May Day - Povestea celui mai mare stadion din lumeRungrado May Day – Povestea celui mai mare stadion din lume

Cred ca toti stiam sau cel putin traiam cu impresia ca Maracana, Nou Camp, Santiago Bernabeu, Estadio Azteca sau chiar Wembley Stadium, sunt printre cele mai mari stadioane din lume. Rungrado May Day – Povestea celui mai mare stadion din lume.

Vezi AICI GRATUIT ce joaca astazi tipsterii SuperPont Premium

Maracana, intr-adevar a fost cel mai mare stadion din lume, sau cel putin a doborat numarul de asistenta la un meci de fotbal odata cu intalnirea Brazilia vs Uruguay din 16 Iulie 1950, nu mai putin de 199.854 de spectatori asistand atunci la finala Campionatului Mondial. Ei bine, dupa amplele renovari din 2000, 2006 si 2013, Maracana a ajuns sa aiba in acest moment o capacitate de doar 78.838 de locuri, fiind depasit in acest moment de catre Camp Nou din Barcelona ( 98.787 locuri ), Wembley Stadium ( 90.000 locuri ) sau Santiago Bernabeu ( 85.454 locuri ).

Sursa foto : www.flickr.com, listabuzz.com, www.youtube.com, en.wikipedia.org

In acest moment, conform wikipedia.org, cel mai mare stadion din lume se afla in Coreea de Nord. Rungrado May Day, pentru ca asa se numeste cel mai mare stadion din lume, are o capacitate de 150.000 de locuri si se afla la Phenian. Rungrado May Day a fost construit pentru cea de-a 13-a editie a Festivalului Mondial al Tineretului si Studentilor in 1989 si este un stadion multifunctional pe care joaca echipa nationala de fotbal a Coreei de Nord dar unde se desfasoara si diferite intreceri sportive din atletism, precum si nelipsitele parade ale conducatorului Coreei de Nord.

Fara doar si poate cel mai important eveniment care se desfasoara in fiecare an pe Rungrado May Day este Festivalul Arirang. Arirang Festival este cunoscut drept cel mai mare eveniment de jocuri in masa care se desfasoara in intreaga lume, festivalul fiind trecut in 2007 in cartea recordurilor ca fiind cel mai mare eveniment de acest gen din lume.

Sursa foto: www.nordkorea.se, www.donaldkirk.com, www.ibtimes.com

Jocurile Festivalului Arirang incep de obicei la inceputul lunii august si se incheie pe 10 septembrie. La parada organizata de conducatorii Coreei de Nord, participa la fiecare editie nu mai putin de 30.000 de sportivi coreeni si copii de la scoala.

Stiati ca: Cea mai mare arena sportiva din lume este Circuit de la Sarthe ( Franta ), care are o capacitate de 384.000 de locuri ?!

Acum te poti inscrie gratuit in grupul Premium al celei mai bune comunitati de pariori din tara, Comunitatea Superpont.

 

Leave a Comment