Strategii de castig la Blackjack – partea I

Dupa ce te-am „plimbat” prin notiunile esentiale ale jocului de Blackjack si ti-am descris cele mai importante reguli, probabil ca te intrebi care este cea mai buna metoda de a juca Blackjack si de a-ti optimiza sansele de castig. Raspunsul este … strategie de baza. Citeste in continuare pentru a afla mai multe strategii de castig la Blackjack.

Aplica acum strategiile la Netbet si termina ziua cu un castig!

strategii de castig la BlackJack

Testeaza strategiile de castig la Netbet

 

Strategii de castig la BlackJack – ce trebuie sa stii ca sa castigi?

 

Informatii generale

Blackjack este un joc atat de popular  printre comunitatile de joc online cat si offline deoarece jucatorul este nevoit sa ia o serie de decizii la fiecare mana, decizii ce vor afecta cursul jocului. Prin urmare, este perceput ca fiind un joc ceva mai complex decat alte jocuri de cazino. Cu toate acestea, pentru jucatorii avansati deciziile nu prea vor devia de la cea mai buna strategie de Blackjack, stiuta si sub numele de „strategie de baza”. Motivul pentru care aceasta functioneaza este ca dealerul nu are nicio decizie de luat, prin urmare deciziile optime ale jucatorului sunt tot timpul aceleasi.

Experimenteaza strategii de castig la cazinoul online Maxbet!

strategii de castig la BlackJack

Joaca Blackjack online la Maxbet si convinge-te ca aceste strategii functioneaza!

 

Odata ce jucatorul intelege regulile de baza din Blackjack, urmatorul lucru este sa invete cum sa isi optimizeze sansele de castig. Fireste ca exista numeroase teorii si strategii menite sa ii confere jucatorului un avantaj impotriva dealerului dar, la fel de fireasca este concluzia ca niciuna nu va acorda in mod real jucatorului un avantaj asupra dealerului (inafara celor considerate ilegale de cazinouri). Ne referim, bineinteles, la numaratul cartilor care este interzis in cele mai multe cazinouri.

Strategiile discutate aici vor fi aproape exclusiv bazate pe o strategie de baza.

Strategii de castig la BlackJack – tot ce ai nevoie sa stii

 

Ce este strategia de baza?

Ei bine, simplu spus acesta este metoda optima de a juca blackjack. A fost conceputa utilizand probabilitati statistice pentru a calcula cele mai bune mutari posibile in orice circumstanta posibila in conformitate cu cartile pe care le ai si cartea de inceput a dealerului.

Scopul strategiei de baza este in mod evident sa te ajute sa castigi cat mai des posibil, dar totodata si sa iti sporeasca castigurile (prin double-down), sa reduca sansele de busting si in anumite circumstante sa reduca pierderile asteptate (prin predare sau atunci cand alegi sa nu dublezi).

Bineinteles ca atunci cand joci orice joc de cazino, inclusiv Blackjack cu regulile standard, casa va avea in permanenta un mic avantaj, dar urmand indicatiile strategiei de baza acel avantaj se va reduce semnificativ.

strategii de castig la BlackJack

Afla totul despre cum poti castiga mai des in acest articol

Nu ia in considerare nicio alta carte care ar fi putut fi vazuta in maini anterioare, sau alte carti ale jucatorilor care ar putea avea o mica importanta in ceea ce priveste cartile ce urmeaza – aceasta este baza numararii de carti, si nu o vom discuta aici.

Daca esti nou la jocul de Blackjack, este recomandat sa tii ghidul pe care ti-l oferim aproape daca joci online. Vei vedea ca pe masura ce joci mai mult, cu atat mai putin vei avea nevoie sa te uiti la el, pentru ca vei incepe sa inveti decizia optimala pentru toate situatiile posibile.

Strategii de castig la BlackJack

Daca te vei uita la ghidul de baza prezentat aici, vei vedea tipare generale despre momentul in care sa mai iei o carte si momentul  in care sa stai pe loc.

Spre exemplu, este bine sa iei mereu o carte atunci cand mana ta este sub 11 si sa stai cand mana ta este 17 sau mai mult.

Riscul

strategii de castig la BlackJack

Totul despre risc

 

Daca jucatorul urmeaza strategia de baza si nu deviaza de la cale, atunci castigul teoretic al jucatorului (RTP) cu reguli standard este de 99,63%. Este un RTP foarte mare, si va fi de cele mai multe ori cel mai mare din orice cazino, fie online fie offline, prin urmare nu e de mirare ca Blackjack este un joc asa popular.

Cu toate acestea, desi RTP-ul este mare, fluctuatia este mica, cel mai mare payout posibil la o mana fiind limita la 3:2. In comparatie cu sloturile, de exemplu, unde jucatorii pot caotedata sa castige chiar si de cateva sute de ori suma initiala, jucatorii de Blackjack nu prea pot castiga o suma uriasa de bani intr-o singura sesiune.

Strategii de castig la BlackJack

 

Tine minte ca aceasta strategie de baza nu iti garanteza ca vei castiga bani. Mai mult decat atat, chiar daca folosesti ghidul prezentat RTP-ul se va afla mereu sub 100%. Este important insa sa te tii de el, chiar daca ai o serie de rezultate proaste. Jucatorii care actioneaza in conformitate cu regulile acestei strategii vor avea mereu performante mai bune decat aceia care actioneaza doar dupa instinct, pe termen lung.

Exista de asemenea si conceptia gresita conform careia aceasta strategie poate fi folosita numai pe prima carte trasa – lucru care nu este adevarat. Aceasta strategie ar trebui urmata pe durata fiecarei decizii.

Chartul strategiei pentru Blackjack 

strategii de castig la BlackJack

Chart pentru a castiga la Blackjack

 

Structura acestei strategii depinde de regulile speciale care se aplica. Versiunile populare de Blackjack nu sunt foarte diferite in raport de strategia de baza, prin urmare acest chart ar trebui sa acopere inclusiv anumite variatiuni, precum dealerul care trage un 17 soft si care dubleaza dupa splitting.

In articolul urmator iti vom prezenta variatiunile ce pot aparea plecand de la acest chart, si sfaturi privind splittingul, asigurarea, dublarea, predarea, si numarul de pachete de carti de joc. Stai pe-aproape ca sa beneficiezi de ghidul complet al strategiilor de castig la BlackJack!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password