Despre regulile jocului de Blackjack – partea I

Pentru ca suntem la capitolul jocuri de cazino si am vorbit deja despre jocul de ruleta si despre bingoeste firesc sa vorbim acum despre BlackJack. Este unul dintre cele mai populare jocuri de cazino din America, iar in timp s-a raspandit pe tot globul. Citeste mai departe ca sa afli informatii esentiale despre regulile jocului de Blackjack.

Intra aici si descopera jocul de Blackjack oferit de Netbet!

 

regulile jocului de Blackjack

La Netbet gasesti jocul de Blackjack pentru tine

 

Regulile jocului de Blackjack – tot ce trebuie sa stii

 

Ce este Blackjack-ul?

In esenta, acesta este un joc impotriva casei (banking game), unde scopul jucatorului este sa obtina o mana a carei numar de puncte sa fie mai apropiat de 21 decat mana casei, fara a depasi insa 21. In cazinourile din Nevada Jocul mai este cunoscut si sub numele de „21”, iar detinerea unui as cu o carte de 10 puncte este numita „natural”.

Ce este interesant este faptul ca in Anglia numele de Black Jack este folosit pentru un cu totul alt joc, deci este important sa nu le confundam.

Joaca acum Blackjack online la Maxbet!

 

Regulile jocului de Blackjack – afla informatii esentiale

 

Istoricul jocului de BlackJack

Precursorul acestui joc a fost „21”, un joc cu origini necunoscute, de altfel. Prima referinta catre acesta este gasita intr-o carte scrisa de Miguel de Cervantes, care era, se pare, un impatimit al pariurilor. Personajele principale din povestea sa Rinconete y Cortadillosunt doi trisori ce lucrau in Sevilla. Erau specializati in trisarea la jocul ventiuna (21). Se spune in carte ca obiectivele jocului erau sa se ajunga la 21 de puncte fara a depasi aceasta valoare si asul sa valoreze fie 1, fie 11. 

Mai tarziu se regasesc referinte despre acest joc si in Franta si Spania. Cand 21 a fost introdus in Statele Unite, casele de pariuri ofereau bonusuri pentru a stimula interesul jucatorilor. Un astfel de bonus consta intr-o cota de 10 la 1 daca mana jucatorului era alcatuita dintr-un as de spada si un black jack. Aceasta mana era numita „blackjack”, si de aici provine numele jocului actual.

regulile jocului de Blackjack

Blackjack – istoric

 

Regulile jocului de Blackjack – tot ce ai nevoie sa stii

 

Echipamentul pentru Blackjack

In mod normal acest joc necesita un pachet de 52 de carti, fara jokeri. Cazinourile obisnuiesc sa utilizeze mai multe pachete amestecate (numite papuc – shoe), pentru a mari viteza cu care se joaca ( daca sunt mai multe carti in joc nu trebuie sa le reamesteci dupa fiecare mana) si pentru a face numararea cartilor mai dificila (aceasta fiind o tehnica utilizata pentru a avea un avantaj asupra cazinoului prin tinerea unei evidente a proportiilor cartilor de valori diferite ramase in joc).

regulile jocului de Blackjack

Carti la Blackjack

Numarul de pachete folosite difera de la cazino la cazino, dar pot fi oricate intre doua si opt intr-un „papuc”. Frecventa cu care bati cartile de joc difera de asemenea de la cazino la cazino, si totodata depinde si de numarul de pachete utilizate. Baterea frecventa a cartilor este tot o tehnica de reducere a valorii numaratului cartilor.

In cazinouri, blackjack-ul este jucat pe o masa speciala. Un dealer se afla in permanenta la masa, impreuna cu pana la 8 jucatori. Fiecare jucator are un loc special desemnat in fata dealerului, unde sunt plasate cartile si unde se fac pariurile.

regulile jocului de Blackjack

Masa de Blackjack

Limitele de pariere trebuie sa fie afisate clar pe un semn de pe masa de blackjack. In mod normal, unele dintre cele mai importante reguli, precum „Blackjack plateste 3:2” si „Dealerul trebuie sa traga pe 16 si sa stea pe toate cartile de 17” sunt imprimate pe masa de joc.

Pentru a juca blackjack ai nevoie de jetoane cu care sa pariezi, iar aceste jetoane le cumperi de regula direct de la dealer. Cand este un break in timpul jocului, pui banii pe masa si dealerul ii va schimba in jetoane.

Denominarea standard este urmatoarea:

  • jetoane albe = 1 dolar
  • jetoane rosii = 5 dolari
  • jetoane verzi = 25 de dolari
  • jetoane negre = 100 de dolari

Regulile jocului de Blackjack – pentru ca tu sa ajungi un cunoscator


Pariatul si castigarea

Fiecare jucator de la masa de blackjack are un cerc sau o cutie pe care poate plasa pariurile. Mereu vor fi un pariu minim si un pariu maxim pentru masa. Pariul maxim este de regula intre 10 si 20 de ori pariul minim, ceea ce inseamna ca o masa cu un minim de 5 dolari ar avea un maxim intre 50 si 100 de dolari. Fiecare jucator hotaraste cat de mult sa parieze pe o mana inainte de deal.

Fiecare mana va rezulta in unul din urmatoarele evenimente pentru jucator:

  • Pierde – pariul jucatorului este luat de dealer.
  • Castiga – jucatorul castiga cat a pariat. Daca pariezi 10 dolari, castigi 10 de la dealer ( plus suma pariata de tine, bineinteles).
  • Blackjack (natural) – jucatorul castiga de 1,5 ori pariul. Cu un pariu de 10 dolari, pastrezi acesti bani si castigi inca 15 de la dealer.
  • Push – mana este o remiza. Jucatorul isi pastreaza pariul, fara sa castige sau sa piarda banii.
regulile jocului de Blackjack

In acest articol afli care sunt castigurile la Blackjack

 

Speram ca ti-am format o imagine clara pana acum in privinta anumitor aspecte ce tin de jocul de Blackjack. In partea a doua a acestui articol vom aprofunda mai mult regulile din Blackjack si vom trata detalii de finete care pe tine te vor ajuta sa ajungi la un nivel avansat. Stai pe-aproape!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password