Ruleta

Încă din cele mai vechi timpuri, omul a căutat să inventeze activităţi care să facă trecerea timpului cât mai plăcută. De la Go, la Mancala, şi de la clasicul joc cu mingea la sofisticatele jocuri pe calculator din zilele noastre, imaginaţia nu a fost niciodată limitată. Poate unul dintre cele mai populare jocuri la momentul actual, jocul de ruleta a apărut în Franţa secolului 18. Acest joc ce în limba franceză poate fi tradus în “mica roată” este un melanj între jocurile englezeşti Roly-Poly, Reiner, E.O., jocurile italieneşti Biribi şi Hoca, şi un joc francez ce deja purta această denumire.

Jocul de Ruleta – Cel mai popular joc din cazinourile online! Click Aici pentru a juca si TU la Ruleta!

Jocul de Ruleta - cel mai popular joc de cazino din lume

Click pe Imagine pentru a juca Ruleta in Cazinoul Maxbet

Jocul de Ruleta – Reguli

Întâi şi întâi trebuie să cunoşti elementele ce alcătuiesc jocul de ruleta.

 1. Astfel, primul element – masa – va avea roata de ruletă ce este de regulă împărţită în 37 de spaţii – unul verde aferent cifrei 0 şi 36 negre şi roşii, aferente acestor cifre.

Zona verde de pe masă poartă denumirea de layout, acela fiind locul unde se plasează pariurile. Aceasta, la rândul său este împărţită în două părţi principale – secţiunea din interior şi secţiunea din exterior.

 • Secţiunea din exterior – este alcătuită din perechi de pariuri pentru culorile negru şi roşu, par sau impar, high sau low.
 • Secţiunea din interior – îţi permite să plasezi pariuri pe numere individuale care au o poziţie apropiată unele de altele pe masă, sau pariuri pe grupuri de numere până la 6.

2. Al doilea element important al jocului de ruletă este roata. Aceasta este împărţită fie în 37 de fante, fie în 38, în         funcţie de tipul de ruletă.

Pentru a juca, participanţii plasează pariurile pe un număr, mai multe numere, pe culorile roşu sau negru, sau pe un număr par sau impar. După acest moment, crupierul va învârti roata într-o direcţie şi bila de pe roată în direcţia opusă, pe un canal aflat de-a lungul circumferinţei roţii. Când se opreşte, bila aterizează pe unul dintre buzunarele colorate ale roţii.

Joaca acum Ruleta in cel mai bun Cazino Online din Romania dand Click pe acest Link

Jocul de Ruleta – cum castigi

Pentru a înţelege cel mai bine modalităţile de a paria la jocul de ruletă, vom împărţi tipurile de pariuri în moduri simple şi multiple.

 1. Sansele Simple

Pentru a te încadra la acest tip de pariere, tot ce trebuie să faci este să pariezi pe un anumit grup de numere, fie că este vorba de

 • grupul numerelor roşii sau negre
 • grupul celor mari sau mici
 • grupul celor pare sau impare.

În acest caz, şansa de câştig este de circa 50%, plata fiind de 1:1. În traducere, câştigi încă o data suma pe care ai pariat-o. Iti dublezi banii, cu alte cuvinte.

2. Şansele multiple

Acestea sunt modalităţi mai complexe de pariere, fiind caracterizate de şanse de câştig mai mici, însă de sume mai mari atunci când are loc câştigul.

Tipuri de pariuri cu şanse multiple:

 • Dozenscaracterizat de faptul că alegi un interval dintre acestea: 1-12, 13-24, 25-36. În acest caz, câştigi de două ori suma pariată iniţială.
 • Straight uptrebuie să ghiceşti numărul pe care urmează să aterizeze bila. Se plăteşte cu o cotă de 35:1. Cu alte cuvinte, incasezi de 36 de ori suma pariata, cel mai mare castig pe care i poti obtine la jocul de rulet
 • Columns – este împărţit în trei secţiuni, iar dacă numărul ce va ieşi este în coloana pe care ai pariat tu vei câştiga de două ori suma pariată.
 • Splitse dau 2 numere de pe masă, aflate unul lângă altul. Dacă câştigă unul dintre acele numere, cota ta de câştig este de 17:1.
 • Six linepariul se realizează pe 2 rânduri formate din 6 numere. Câştigul este de 5 ori suma pariată.
 • Streetdeşi seamănă cu “split”, pariul se face pe trei numere, având posibilitatea de a câştiga de 11 suma pariată.
 • Corner – pariezi pe 4 numere ce sunt alăturate pe layout. Există posibilitatea de a câştiga suma pariată de 8 ori.

Jocul de Ruleta – tipuri de joc

 Principalele tipuri de ruleta sunt cele american si european. Difera prin asezarea elementelor jocului, cat si prin anumite reguli diferite. Mai bine zis, unele reguli prezente la un tip de ruleta, dar absente la celalat tip.

 1. Ruleta Europeana- În esenţă, acest tip de ruletă nu diferă foarte mult faţă de altele în ceea ce priveşte elementele de bază. Roata ruletei europene este împărţită în 37 de fante, cele de la 1 la 36 fiind colorate în negru şi roşu, fanta cu cifra zero fiind de culoare verde. Ceea ce diferă la acest tip de ruletă este avantajul casei (house advantage), ce este mult mai mic decât cel al jocului de ruletă american. În plus, la ruleta europeană distingem regula “en-prison”, conform căreia dacă bila se opreşte pe fanta cu cifra 0, jucătorii care au pariat o suma pară au de ales între a pierde jumătate din aceasta sau să o lase pentru a se juca încă o rundă pe baza acesteia. În ceea ce priveşte eticheta jocului, crupierul este cel care colectează pariurile cu ajutorul unui băţ special. Sumele pot fi plasate pe masă până în momentul în care crupierul anunţă că nu se mai pot face pariuri. Orice pariu plasat după acest moment nu va fi luat în considerare.
 • Ruleta franceză

O ramură a ruletei europene este cea franceză. Este derivată din cea europeană în sensul în care este jucată la o masa cu o roata cu un singur 0. Roata este identică cu cea din jocul european, însă masa este complet roşie. Numerele negre se regăsesc doar pe roată. Mai mult decât atât, textul de pe masă este scris în limba franceză. O diferenţă semnificativă faţă de ruleta europeană este că e permisă parierea bazată pe pattern-ul roţii, înafara pariurilor ce se pot face pe baza pattern-ului mesei propriu-zise.

O altă diferenţă ce constituie un avantaj pentru jucători este existenţa regulii “La Partage”. Astfel, cei ce au depus bani pe pariuri de tipul par/impar, mic/mare, roşu/negru obţin un avantaj unic în cazul în care bila cade pe cifra 0 – jumătate din suma pariată le este returnată.

Populară în jocul de ruletă francez este şi regula “En prison”. Atunci când bila ajunge pe cifra 0, crupierul pune un semn peste toate pariurile cu şanse de 1:1, “reţinând” sumele respective pentru o nouă tură de joc.  Acest lucru se traduce prin faptul că jucătorul pariază din nou pe aceeaşi sumă, însă dacă câştigă, va primi doar suma iniţială. Prin urmare, jucătorul de fapt a pierdut de la început jumătate din pariu. Pentru a recâştiga jumătatea pierdută, acesta trebuie să joace încă o tură.

 • Ruleta americană – particularităţi

 Acest tip de ruletă se distinge destul de mult faţă de cea europeană şi cea franceză. Pe lângă clasica fantă cu cifra 0, există şi cea 00. Mai mult decât atât, avantajul casei este mai mare – în speţă, de 5,26%.În timp ce ruleta europeană are numerele distribuite aleatoriu pe roată, cea americană le are distribuite în perechi opuse una alteia. Jocul de ruletă american NU cunoaşte reguli precum “en prison” sau “La Partage”.

Tocmai datorită modului simplu (dar nu simplist) de dispunere a numerelor pe masă, pariurile simple precum cele grupul numerelor roşii sau ale celor negre sunt mai facile, câştigându-se şi mai puţin de pe urma acestora. Pariurile ce oferă şanşe multiple – precum “dozens” sau “split” sunt ceva mai variate, însă nu foarte complicate nici acestea.

Fără îndoială, fiecare tip de ruletă posedă farmecul său dat de o serie de trăsături specifice. Posibilităţile de câştig sunt nenumărate, iar savoarea constă în posibilitatea de a  le experimenta pe toate.

Jocul de ruleta este, probabil, cel mai popular joc din cazinourile din intreaga lume. Normal, acesta face deliciul jucatorilor si in cazinourile online licentiate in Romania. Alegeti cazinoul preferat, asezati-va la masa de ruleta si incepeti sa castigati bani!

Multa bafta!

 

Lost Password